Aktuální info

Zítra ostrý start v Litětinách

Sat, 16/08/14 - 15:12
Chvojno vstupuje do nové sezóny venkovním duelem proti tradičnímu soupeři.

Letní přestávka uběhla jako voda a na dveře významně klepe nová sezóna. Pro Chvojno nebude vůbec jednoduchá. Jednak se říká, že druhý rok po postupu bývá nejt잹í, především však došlo k výrazné obměně složení týmů ve III. třídě, kdy sestoupily Veliny, které byly v uplynulém ročníku víceméně za otloukánka, naopak díky zužování okresního přeboru se v seznamu našich letošních soupeřů objevily takové celky jako Chvojenec, Ostřešany či Mikulovice. Ze IV. třídy navíc postoupila rezerva Nemošic, přičemž o nevyzpytatelnosti B týmů se můžeme přesvědčit prakticky každý rok. Zápas v Litětinách bude pro naše borce o to složitější, že po něm budou následovat tři střetnutí se soupeři, kteří budou pravděpodobně čeřit postupové vody, a to právě se sestoupivšími Mikulovicemi a Ostřešany a dále s moravanskou rezervou. Jak navíc bývá u červenobílých ne zrovna dobrým zvykem, na veledůležitý mač, který může do značné míry určit, jakým směrem se budou ubírat výsledky Chvojna v dalším průběhu podzimu, bude chybět hned několik stabilních členů základní jedenáctky, jmenovitě například Čefelín (kterého budeme postrádat takřka až do konce září, teda pokud neemigruje...), Forgo nebo Malý, scházet dozajista budou i Kuba Müller, Filip nebo Petr Michalec. 

 

V průběhu letní pauzy nedoznal kádr Chvojna žádných výrazných změn. V kabině jsme přivítali dva nové borce – Radka Centnera, který se vrací na domácí pažit z Chvojence, a Tomáše Flachse, jenž přichází na hostování z Holic. To bylo prodlouženo i Ondrovi Schejbalovi. Všichni tři borci budou pravděpodobně nastupovat spíše v defenzivní linii a věřme, že zacelí díru po Petru Komárkovi, kterému bolavé koleno nejspíš nedovolí pokračovat v červenobílém dresu. Naštěstí je to jediný pomyslný zápis v kolonce odchodů. Již byla zmíněna poměrně dlouhá absence Lukáše Čefelína, který bude v úvodu sezóny výrazně chybět, ovšem očekává se, že svůj dluh splatí o to větším přísunem vstřelených gólů po svém návratu od protinožců :).

 

Nedělní zápas v Litětinách má výkop v 17 hodin a budeme rádi za každého příznivce, který nás přijde v tomto mači „o šest bodů“ svými hlasivkami podpořit. Chvojenský van Gaal Brouk již spřádá taktické plány při inspekční cestě po jižních Čechách, věřme, že nám v neděli pomůže nejen z lavičky, ale i na hřišti. Takže na viděnou v Indián aréně.